GT-versenyautó a Maseratitól

2004.01.13. 11:34

A fioranoi tesztpályán ma mutatkozott be a Maserati új, FIA GT versenysorozatra szánt modellje. Az autó egyelőre MCC munkacímen fut, de elképzelhető, hogy a hivatalos genfi bemutatóig még kitalálnak valami hangzatosabbat, mint a Maserati Corse Competizione kezdőbetűiből alkotott rövidítés. A versenygép alapjául szolgáló közúti sportautó Trident MCS néven kerül majd a piacra.
A két autót, Giorgio Ascanelli főmérnök irányítása alatt, közösen fejlesztette a Maserati és a cég versenysport osztálya, a projekt vezető koordinátora pedig nem más, mint a Gestione Sportiva ügyvezető igazgatója, az általában piros overallban színre lépő Jean Todt.
A mai nappal egy komplett tesztsorozat veszi kezdetét Fioranoban, melynek során az autó egyes elemeinek finombeállításait fogják keresgélni. Az autó V12-es, hatezer köbcentis motorja 620 LE körüli teljesítményre képes, ez mozgatja a szabályoknak megfelelően 1100 kg-os, karbonszálas kasztnit, a kerekeken a Pirelli abroncsai feszítenek. Az idei szezonban még csak néhány versenyen indul az MCC, 2005-től azonban szeretnék a teljes versenynaptárat teljesíteni.