Európába jön a Cadillac?

2004.01.13. 12:21

A tavalyi év folyamán összesen 800 darab Cadillacet értékesítettek Európában, ez alapján talán nem lenne indokolt a márka itteni bevezetése, de még egy üzleti terv elkészítését sem indokolná ez a mennyiség. Tavaly októberben azonban mégiscsak akadt egy jelentkező a márka európai értékesítésére, a holland Kruysman Corporation, akik 30 millió dollárt készülnek befektetni egy 25 szalonból álló európai hálózat kiépítésébe.
A Cadillac márkaigazgatója, Mark LaNeve a Detroit Motor Shown a minap úgy nyilatkozott, hogy számításaik szerint akár 10 000 Cadillacet is el tudnának itt adni, különösen, ha a cég kínálatában szerepelne egy kisebb modell is.
Ez a kisebb modell pedig minden valószínűség szerint egy, a Saab 9 3-as és Opel Vectra alapját adó GM Ypsilon padlólemezére épülő autó lenne. Különösen lényeges a Saab szerepe a tervekben, mivel a hírmorzsák alapján valószínűsíthető, hogy az autó nem lesz más, mint egy 9 3-as vázszerkezet, Cadillac-stílusú karosszéria-elemekkel felszerelve. Ha így alakul, akkor szinte biztos, hogy az új modell limuzin változatát a Saab trollhattani gyárában fogják készíteni, míg a kabrió modellt Grazban, a Magna-Steyr üzemeiben szerelik majd össze, ahol a 9 3-as kabrió is készül.
Amennyiben a gyártás valóban beindul, legkorábban 2007-ben kerülhet piacra a kis Cadillac.