Chris Bangle távozhat a BMW-től

2004.01.19. 15:17

Állítólag az amerikai formatervezőnek kifelé áll a szekere rúdja. Hivatalos nyilatkozat persze még nincs, így minden, amit a témáról tudni vélünk, csak spekuláció, de belső informátorokra hivatkozó nyugat-európai források szerint a BMW újabb típusainak formatervéért felelős tervező már az idén útilaput kaphat a talpára.

Arról már az első igazán formabontó sorozatgyártású Bangle-kreáció, a jelenleg futó 7-es BMW bemutatója óta hallani lehet, hogy a cég vezetése szívesebben venné, ha az új modellek konzervatívabb megjelenésűek lennének, sőt, tavaly már rendszeresen cikkeztek a szaklapok a hetes korai modellfrissítéséről, de a BMW eddig mindvégig kiállt Bangle sajátos, a közönséget szélsőséges reakciókra késztető modelljei mellett. Ugyanakkor kering egy olyan pletyka is, amely szerint az X5-ös felújított változatát eredetileg az új ötös BMW-hez hasonló orr-résszel mutatták volna be, és a prototípus már két éve készen volt, de a tavaly szeptemberben bemutatott modellen nyoma sem volt a formabontó elemeknek.

Néhányan ebből következtetnek arra, hogy Bangle helyzete nem igazán stabil, mások viszont úgy vélik, miután az idén ősszel bemutatják az 1-es sorozatot, Bangle mandátuma a tervezők cserélődésének törvényszerűsége miatt jár le: az amerikai gyakorlatilag csaknem az összes BMW modellsorozat lecserélésében részt vett, így épp itt az ideje új főtervező után nézni, aki megkezdheti a következő generáció új formatervezési koncepciójának kidolgozását.