Renault X90 kémfotók

2004.01.22. 17:38

A képeken látható autó állítólag a Dacia Renault Thaliát felváltó új modellje, amelyet a környék új népautójának szán a Renault. A téli tesztelések közben lefotózott modellt sajnos alaposan álcázták a Renault külön erre a célra kiképzett szakemberei, de a képek alapján így is számos kérdésre fény derül.

Végre megtudjuk, hogy a franciák miért nyilatkoztak olyan rejtélyesen az autó kategóriájával kapcsolatban: az ugyanis jól látható, hogy viszonylag kis kerekeken gördül és eléggé keskeny, viszont kisautókhoz mérten hosszú tengelytáv és a limuzinokra jellemző háromdobozos felépítés jellemzi. A Renault illetékesei korábban azt mondták, hogy az X90-es családi autó lesz, de ugyanakkor a legnagyobb tömegben gyártott kisautó-alkatrészekre épül majd, és mindez - bár első hallásra furcsán hangzott - igaz is. Úgy tűnik, a franciák a Thalia koncepcióját gondolták tovább, csakhogy ezt az autót eleve lépcsős hátúra és tágas belső terűre tervezték, így vélhetően sikerült elkerülniük, hogy az autó a Thaliához hasonlóan komoly esztétikai kompromisszumokat hordozzon.

A legfrissebb hírek szerint az autó ugyanarra a platformra épül, mint a Nissan Micra és a következő Renault Clio, a motorválaszték pedig a Renault 1,5 literes dízelmotorjának két gyengébbik változatából és két kisebb Nissan benzinmotorból, egy 1 és egy 1,3 literesből áll majd. Az X90-esből valószínűleg készül majd egy kombi változat is, de csapott hátú három- és ötajtós változat nem lesz, ugyanis nem akarnak belső konkurenciát teremteni a Renault Cliónak és a Nissan Micrának.