Hat új GM modell Chicagóban

2004.01.29. 12:15

Az óriáscég tovább frissíti amerikai modellpalettáját. A hat új szériamodell közül mindössze egy nevezhető a szó klasszikus értelmében személyautónak, a többi szabadidő-autó vagy más, nehezen kategorizálható modell.

A Buick LaCrosse a Century és Regal modellek felváltására készült nagyméretű, lépcsőshátú modell, amelyről - egyetlenként a hat új típus közül - már fotót is közöltek. A LaCrosse elegáns lemezei mögöt tágas belső tér és nagy lökettérfogatú V6-os motor rejtőzik. Ez utóbbi természetesen az első kerekeket hajtja.

A Chevrolet Uplander a GM sajtóközleménye szerint nem más, mint egy szabadidő-autó és egy buszlimuzin keveréke, amely valószínűleg a korábban bemutatott Buick Terrazza és Saturn Relay típusok Chevrolet márkajelzésű testvérmodellje.

A GMC két új modellsorozattal jelentkezik Chicagóban: az Envoy Denali és az Envoy Denali XL típusok nagyméretű, luxus-felszereltségű terepjárók, míg a Sierra Crew Cab Denali egy új hosszú kabinos kisteherautó.

A Pontiac szintén két modellt mutat be: a Vibe típus felfrissített változatát és a Montana SV6 jelű modellt, amely szerkezetileg azonos a Chevrolet Uplanderrel.

A hat modell bemutatóját 2004 február 4én tartják a Chicago Motor Show sajtónapján.