Tigra Twin Top: képek és adatok

2004.02.02. 14:11

Alig több mint egy hónap van hátra az Opel kétüléses, keménytetős kabriójának genfi bemutójáig, addig is képeket és az eddigieknél kicsivel bővebb műszaki adatokat vetettek a kiéhezett érdeklődők elé.

Amit már eddig is tudtunk , hogy az Opel feltámasztja a Tigrát, mégpedig a roppant népszerűségnek örvendő kupé-kabrió kategóriában. A Tigra Twin Top tetejét elektrohidraulikus motor mozgatja gombnyomásra, és ez még nem lenne igazán érdekes, viszont az összecsukott tető az utas- és a csomagtér között függőlegesen helyezkedik el, így még nyitott állapotban is 250 liter marad a poggyásznak. Zárt karosszériával a kapacitás 440 liter, ami az ülések mögötti 70 literrel együtt még a középkategóriában is figyelemre méltó befogadóképesség lenne. A szerkezet kialakításáért a modell sorozatgyártását is végző, különleges modellek építésében meglehetős jártassággal bíró francia Heuliez-csoportot illeti az elismerés.

A Tigra orrába 90 lóerős 1,4-es vagy 125 lóerős 1,8-as motort építenek, mindkettő az Euro-4-et teljesítő ECOTEC családból származik, és ötsebességes kéziváltóhoz kapcsolódik, de a kisebbikhez rendelhető lesz Easytronic félautomata is.

Szögeletes, sportos orr-résszel kezdődik, lapos szélvédővel és magas övvonallal folytatódik, és csapott, a csomagtérajtóra felhúzott lámpákkal ér véget a kasztni. A méretek folytán az arányok ismerősnek tűnnek, de a Tigra határozottan üde színfoltja lesz a cica-roadster osztálynak.
Odabent is mindent megtettek a szemek kápráztatása érdekében: krómkeretes műszerek, lyuggatott pedálok, kagylóülések és gazdagon polírozott alufelületek teszik sportossá a Tigra Twin Topot, de azért a hagyományos opeles kezelőszervek és felületek sem fognak hiányozni senkinek. A hátsó ablak fűtött és karcmentes üvegből készül.

Az autó bemutatását az elnök-vezérigazgató Carl-Peter Forster így kommentálta:
"Vonzó autó fiatalok és lélekben fiatalok számára, akik sportos és izgalmas külsejű autót keresnek. Fontos a szerepe a modelloffenzívánk szempontjából is, mivel szeretnénk elérni, hogy forgalmunk egyötödét az ilyen és hasonló különleges modelljeink adják a közeljövőben."
A Tigra Twin Top értékesítése előreláthatólag a nyáron kezdődik.