Újdonságok a General Motorstól

2004.02.03. 15:48

Két Crossover Sport Vant (új kategória: szabadidő-terepjáró-buszlimuzin, de ezt inkább hagyjuk) mutat be a GM a Chicago Auto Show-n. Mivel a Chevrolet Uplander és a Pontiac Montana a smink alatt szinte teljesen azonos, a két autó képeit és adatait egyszerre tárták a nyilvánosság elé.
Az Uplander egy családi Chevrolettől elvárható kényelmet biztosító hétszemélyes busz terepjárónak álcázva. Igaz, már a hasmagasságon elvérzik, de ettől kényelmesebb lesz a beszállás.

A második és a harmadik üléssor a padlóba hajtogatható vagy kiszedhető, akárcsak az autóban található praktikus tárolórendszer, ami szükség szerint további kiegészítőkkel bővíthető. Nem maradhattak ki a szokásos kényelmi extrák, a navigáció, a DVD-lejátszó és egyéb hasonló kütyük beépítése rutinfeladat az ilyen típusú modellek esetében.

A Montana SV6 ugyanezekre az alapokra épül, de dizájnja alapján beleillik a Grand Prix, Bonnville GTO, Vibe, G6 és Solstice által megkezdett Pontiac irányvonalba.
Az autót egy 3500 köbcentis V6-os motor hajtja, négysebességes automataváltón keresztül. Igény szerint megrendelhető hozzá a Versatrak névre hallgató, a nyomatékot kerekenként elosztó összkerék-hajtási rendszer.
A Pontiac külön hangsúlyozza a modell biztonságát, ennek ellenére nem teljesen világos, hogy míg a hét darab hárompontos biztonsági öv és a két első légzsák szériafelszerelés, az első oldallégzsákokért már külön kell fizetni, a hátsó utasok védelméről pedig egyáltalán nem esik szó...