Újabb sportmodelleket tervez a Toyota

2004.02.04. 14:14

Az AMG és a BMW Motorsport példáját követheti a japán gyártó Európában. A hírek szerint első lépésként több modellhez is hozzáférhetővé tennének egy-egy teljesítménynövelő csomagot. Ezeket a Toyota kereskedésekben lehetne megrendelni, beépítésüket viszont a Kölnben székelő Toyota Motorsport Europe egy újabb részlege végezné.

A Corolla T-Sportba például egy Japánból származó mechanikus kompresszor kerülhet, amely 230 lóerőre növelné az 1,8 literes motor teljesítményét és kb. 50 %-kal megemelné a legnagyobb forgatónyomatékát. Ezekkel a módosításokkal a Corolla T-Sport a korábbi 8,4 helyett 6,9 másodperc alatt gyorsulhatna 100 km/h sebességre. Emellett szó esett az MR2 roadster turbófeltöltéssel való kiegészítéséről (140 helyett 190 lóerő), és a korábban már bemutatott Yaris Turbo teljesítménynövelő készletének árusításáról is.

Az új tuningkészletek árusítását egyes piacokon állítólag már az idén megkezdik, és a későbbiekben folyamatosan bővítik majd a kérhető változtatások listáját, így a későbbiekben a többi kötelező tuningalkatrész - erősebb fékek, ültetett futómű, optikai csomag - is megrendelhető lesz egyenesen a Toyota kereskedésekből.