Nissan Qashqai: újabb kompakt-tanulmány a Nissantól

2004.02.09. 14:24

A Genfi Autószalonon mutatkozik be a Nissan új átmeneti járműve, amelyről most egy skiccet közölt a japán gyártó. A típus a mindenre jó többcélú járművek egy újabb képviselője. Tervezői szerint alapvetően városi jármű, de négykerék-hajtásának és viszonylag nagy hasmagasságának köszönhetően egy-egy hétvégi kiránduláshoz is jó partner. Ráadásul tágas belső tere, könnyedén összehajtható ülései és a B oszlop hiánya révén óriásivá növelhető ajtónyílásai miatt alkalmi szállítóeszközként sem vall szégyent. A Nissan sajtóközleményének magyarázata szerint a Qashqai voltaképpen annak a tesztelésére szolgál, hogy melyek azok az újszerű megoldások, amelyek a vásárlók számára is fontosak. Így a tanulmányautó segíthet körvonalazni a közeljövő új kategóriáit. Egyesek szerint azonban mindez csak porhintés, a Nissan valójában a következő generációs Almera formai megoldásait teszteli a Qashqai bemutatásával, a 20 hüvelykes keréktárcsák és a többi elvetemült megoldás csak az ellenség megtévesztésére való.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.