MX-Flexa: buszlimuzin-tanulmány a Mazdától

2004.02.09. 15:54

Egyelőre csak egy skiccet tettek közzé a Genfben bemutatkozó újdonságról. Az MX-Flexa elnevezésű jármű egy hatszemélyes buszlimuzin, amely a Mazda sajtóközleménye szerint a gyártó elképzeléseit hivatott bemutatni a jövő egyterűjével kapcsolatban. A cég legújabb gyakorlatát ismerve ez valószínűleg annyit jelent, hogy az MX-Flexa nem más, mint a Premacy buszlimuzin utódjának prototípusa. A Mazda4 néven is emlegetett típus bemutatója már régóta esedékes, hiszen az autó műszaki alapjai már rég bemutatkoztak: a Premacy utódja ugyanis a Ford Focus C-Max típussal épül azonos alkatrészekre, a Ford egyterű pedig már kapható is. A Mazda eddigi gyakorlatából arra lehet következtetni, hogy ha a közönségnek tetszik az MX-Flexa, akkor a végleges változatot akár már szeptemberben láthatjuk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.