Mini Cabriolet: tények és időpontok

2004.02.10. 11:52

Miután több tipp is napvilágot látott a kisautó nyitott változatának nevével és gyártási helyével kapcsolatban, a BMW most pontot tett a történet végére. Hivatalosan is bejelentették, hogy a Mini nyitott változatai Mini One Cabriolet és Mini Cooper Cabriolet néven kerülnek piacra, gyártásuk helyszínéül pedig az eddig is Miniket összeszerelő oxfordi gyárat választották.

A két nyitott modellt a Genfi Autószalonon láthatja először a nagyközönség, és még ez év során elkészül a Cooper S Cabriolet is. Az autók tetejét elektrohidraulikus szerkezet mozgatja, két fázisban. A működtető gomb első megnyomására a tető mintegy 40 centimétert csúszik hátra, napfénytetőt képezve, a második gombnyomásra pedig kialakul a kabrió-karosszéria, a tető szépen a hátsó ülések mögé csúszik. Mindehhez 15 másodpercre van szükség.

Zárt tetővel 165, nyitottal 120 liternyi csomag fér a Mini fenekébe, de egy kis igazítással és a hátsó ülések ledöntésével akár 605 literre is növelhető a befogadóképesség. Két új színt is kikevertek kizárólag a nyitott modellekhez, ezek a Hot Orange és a Cool Blue. A One tetejét feketére fényezik, a Coopernél választhatunk a fekete, kék és zöld színek között.

A motorválaszték megegyezik a zárt változatok motorizáltságával, a One 90 lóerős, és 11,8 másodperc alatt van százon, míg a Cooper 25 lóerővel erősebb, így a százas sprinthez is csak 9,8 másodpercre van szüksége.