Felfelé buktatja Chris Bangle-t a BMW

2004.02.10. 12:06

A BMW úgy döntött kiveszi a ceruzát a jelenleg is futó 5-ös és 7-es BMW tervezője, Chris Bangle kezéből. A 47 éves dizájner munkáit sokan túlzónak és túl újítónak tartják, az interneten több oldalt is indítottak, melyeknek nem titkolt célja volt, hogy a bajorok szabaduljanak meg a tervezőtől. Ez nem volt teljesen céltalan, mivel pár hete elkezdtek pletykálni a BMW dizájnosztályának átszervezéséről.
A németek most megerősítették, hogy Bangle-t a tervezőasztaltól az igazgatói székbe ültetik át, ő lesz a BMW Group Design igazgatója, ami azért jelzi, hogy bíznak a szakember munkájában. Mostantól Bangle lesz a BMW, Mini, Rolls-Royce és BMW motorkerékpárok tervezésének fő koordinátora, korábbi posztját pedig a belga Adrian van Hooydonk veszi át, aki eddig a BMW kaliforniai DesignworksUSA tervezőcsapatát irányította.
A dizájnnal kapcsolatos viták ellenére a BMW jó évet zárt Amerikában, a Mini és az új 5-ös szépen fogyott, de ideát nehéz pillanatokat éltek meg: a Bangle által újraértelmezett 5-ös és 7-es széria nem igazán nyerte el az európai vásárlók tetszését.