Roadster-tanulmány Renault módra

2004.02.10. 15:50

Egy 3,87 méter hosszú, 850 kg tömegű, 2+1 üléses kis tanulmányt mutat be a Renault Genfben. Tekintve, hogy a sajtóanyag nem említi, hogy a kabrió első- avagy hátsókerék-hajtású, a roadster-kategóriát egyelőre megelőlegezzük, és kíváncsian várjuk, hogy a Windből lesz-e valaha szériamodell.

Az egyszerű, de lendületes vonalú autó minden részletét aprólékos gondossággal bőrbe és alumíniumba csomagolták. A Windet igazi retrofuturisztikus kettősség jellemzi: műszereiről egyszerre analóg és digitális formában is leolvashatóak az információk, az egyszerű vonalú lámpatestek bonyolult építésű fényforrásokat tartalmaznak, hátul LED-ek alkalmazásával.

Bár a tanulmányautó nem teljesen kidolgozott modell, a hajtására kapunk tippet a francia mérnököktől: orrában kétliteres, 16 szelepes, 136 lóerős motor dolgozik, mely hatsebességes, kormánykerékre helyezett karokkal is kapcsolható félautomata váltóhoz kapcsolódik.

232 liternyi csomag fér el a Windben. Ennél több magyarázatra szorul a 2+1-es építés jelentése. A két első ülés háttámláját összekötő párnázott, bőrrel bevont elem szükség esetén kiszedhető, és az ülések mögé padként beszuszakolható, ekkor állítólag egy felnőtt elkucoroghat rajta egy darabig.