Citroën C3 XTR: kisautó műanyag köntösben

2004.02.20. 11:45

A tavaly Bolognában bemutatott koncepciómodellt követően a Citroën most bejelentette a C3 XTR végleges változatának piacra dobását. A harcias, mindennapi zördüléseknek ellenálló fekete műanyaggal gazdagon felvértezett autót- a burkolaton kívül - az elektronikus működtetésű panorámatető, a tetősínek és a Child pack névre keresztelt gyermekbiztonsági csomag különbözteti meg a szériamodelltől.
A C3 XTR tetősínei 60 kg-nyi terhelést bírnak el, és moduláris kialakításuknak hála hosszában és keresztben egyaránt felszerelhetők. A 279 literes csomagtartó, a kosznak és sérülésnek különösen ellenálló anyaggal borított hátsó ülések ledöntésével 1155 literesre növelhető. Természetesen a kisebb tárgyak begyűjtéséhez kiválóan alkalmas Moduboard doboz sem maradhatott ki az autóból.
A Child pack elemei az első ülések háttámlájára szerelt kisasztalok, a hátsó fertályban elhelyezett 12 voltos csatlakozó, a gyerekek megfigyelését lehetővé tevő kiegészítő visszapillantó tükör, valamint a műszefalon elhelyezett gyerekzár gomb. A C3 XTR-t, hasonlóan a már piacon levő Rover Streetwise-hoz, aktív életmódot élő fiatalok számára ajánlják.