Keménytetős A4 kabrió a Valmettől

2004.03.02. 14:53

A Valmet Automotive több mint 30 éve gyárt kabriókat, tetőrendszereket, karosszéria-elemeket, egyéb autóalkatrészeket és koncepcióautókat a ThyssenKrupp Automotive AG-val közösen. Jelenleg fő tevékenységük Porsche Boxsterek összeszerelése, amiket saját karosszéria-gyártó, fényező és összeszerelő üzemekkel is felszerelt finnországi gyárukban építenek egybe.
A Valmet most egy Audi-átépítéssel jelentkezett, az A4-es kabrió vászontetejét cserélték kemény burkolatra. A három részből álló tető panelei összecsukva egymással párhuzamosan helyezkednek el, így viszonylag kis helyet foglalnak el a csomagtartóból. Az autó szinte minden részében megegyezik a puhatetős A4-essel, csak a hátsó oldalablakokat nyújtották meg kissé, így jobb a kilátás hátrafelé, és több fény jut az utastérbe.
A keménytetős A4-est koncepcióautóként állította ki a Valmet, megtervezése és legyártása három hónapig tartott. A különleges modellből egy példány készült, és nem is lesz több, mivel az autó nem kerül sorozatgyártásba.