Megnyílt az Autótechnika 2000 kiállítás

2000.10.04. 21:53

A Budapesti Vásárvárosban megnyitotta kapuit az Automobil - Autotechnika 2000 kiállítás, Magyarország idei legnagyobb autós témájú rendezvénye.

 
   

A hagyományok szerint az első nap még a "szakma" és az újságírók számára volt fenntartva - erről magasabb, 1500 forintos jegyárak voltak hivatva gondoskodni - ám a holnapi naptól már a szélesebb közönséget szolgálja minden az Expo-területen. A minden páros évben megrendezésre kerülő Autótechnika kiállításon minden megtalálható, ami az autók tisztántartásához, karbantartásához, javításához, és feljavításához szükséges, ugyanakkor látványos járművekben sincs hiány. Az A pavilonban néhány márkakereskedő jóvoltából az újautó-kínálat egy része is megtekinthető, illetve megtapintható, sőt néhány, a Párizsi autószalonon bemutatott világújdonság is helyet kapott a látnivalók közt. (Annak ellenére, hogy a szervezők hasonló bemutatókra inkább a páratlan években rendezett Autószalont szánták.) A különféle kiegészítők reklámjaiként is számos különleges autót állítottak ki, a versenyautóktól a nálunk még alig kapható újdonságokon át az egyedien átalakított tuningjárgányokig szinte minden megtalálható.

Különleges színfoltot képvisel a kiállításon belül a D pavilonban megrendezett Oldtimer Show, ahol csodálatosan restaurált, idősebb járművek várják a kíváncsi tekinteteket. Békésen megfér itt egy fedél alatt a Rolls-Royce és a Trabant 500-as, a Triumph roadster, és a hatalmas amerikai cirkáló '50-es évekből, vagy a Méray-féle kisáruszállító és a farmotoros Ikarus távolsági busz. Aki a teherautókra kíváncsi, annak sem kell csalódnia, megszokott helyükön, a B pavilonban, illetve a szabadban találkozhat velük.

Aki teheti, még vasárnapig nézzen be a Vásárvárosba, aki viszont a hét hátralévő részében nem szakadhat el munkájától, családjától, vagy egyéb fontos elfoglaltságától, annak érdemes továbbra is figyelemmel kísérnie oldalunkat, hiszen az érdekesebb látnivalókról a későbbiekben részletesebben is beszámolunk.