Versenypályát vásárol a Toyota

2000.10.06. 18:06

Japán legnagyobb autógyártója szemet vetett a Fuji hegy lábánál elterülő Fuji International Speedway nevű versenypályára. A vásárlás a 2002-ben útjára induló Formula 1-es projekt része. A Toyotának eddig nem volt saját versenypályája, mivel korábban leginkább a raliversenyzésben voltak érdekeltek. A pályaversenyekben nagyobb hagyományokkal rendelkező autógyárak általában fenntartanak egy, esetleg több pályát is, például a közvetlen rivális, a Honda a tulajdonosa mind a Suzukai, mind a Motegi ringnek. A Fuji pályán 1976-ban és '77-ben rendeztek F1-es futamot is, azóta pedig egyéb japán nemzeti versenyeknek ad otthont. A Toyota választása azért esett éppen erre a versenypályára, mert közel esik a Higasiban lévő fejlesztőközponthoz, ahol a versenymotorok fejlesztése folyik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.