Amerikába készül a PSA

2004.04.01. 15:47

Időről időre felmerül, hogy a francia cégcsoport újra belépjen az észak-amerikai piacra. Most a PSA elnöke, Jean-Martin Folz egyik nyilatkozata nyomán került újra reflektorfénybe a téma. Folz úgy fogalmazott, hogy egyszerűen nem hagyhatják figyelmen kívül a Peugeot vagy a Citroën visszatérésének lehetőségét, mivel Amerika jelenleg is a világ legnagyobb egységes piacának számít. Úgy tudjuk, a PSA vezetői még a Renault előtt szeretnék megkezdeni egyes modelljeik észak-amerikai forgalmazását, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a visszatérésre még ebben az évtizedben sor kerülhet. A PSA a Peugeot márka révén 1992-ig képviseltette magát az Egyesült Államokban és Kanadában, utolsó Észak-Amerikában is forgalmazott típusuk a Peugeot 405-ös volt. A visszatérés egyik komoly akadálya, hogy a PSA jelenleg elég kevés olyan modellel rendelkezik, amely - méretét és szolgáltatásait tekintve - alkalmas lenne a tengeren túli forgalmazásra: mindössze a 407-es és a 607-es, valamint a Citroën C5-ös jöhetne szóba, bár ezeket a modelleket is az európai vásárlók igényeit figyelembe véve fejlesztették ki. A megoldás várhatóan egy új, nagyméretű padlólemez lesz, amelyre az eddiginél is hosszabb és tágasabb modellek épülhetnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.