Dacia X90: újabb kémfotó

2004.04.05. 13:14

Íme az első kép, amelyen fedetlenül láthatóak a Thalia-utód idomai. A későbbiekben Magyarországon is forgalomba kerülő X90-es láthatóan nem lesz olyan markáns egyéniség mint a Thalia, de ez nyilván a tervezők céljai között is szerepelt. A szögletes kontúrokkal megrajzolt, de lekerekített élű alapforma jól passzol a Dacia Solenza mellé is, de a hűtőmaszk módosításával könnyen varázsolhatnak belőle Renault vagy Samsung modellt anélkül, hogy bárhol kilógna a lóláb. Az X90-es fontos erénye, hogy eredendően lépcsőshátúnak tervezték, így ebben az esetben nyomát sem leljük annak a borzasztó disszonanciának, amely az utólag felragasztott puttony miatt a legtöbb hasonló modellt jellemzi. Sajnos a műszaki részletekről és az autó várható áráról továbbra sincsenek biztos információink, de a bizonyosság már nincs messze: a típust valószínűleg még az idén bemutatják a nagyközönségnek is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.