Ford SportKa, a macskazabáló

2004.04.05. 15:24

Véletlen kerülhetett az újabb brutális reklámfilm a nagyközönség elé. A Ford korábban már bemutatott egy reklámot Nagy-Britanniában, amelyben egy SportKa - amelyet a "Ka gonosz ikertestvére" szlogennel próbáltak meg népszerűsíteni - egy galambot üt le motorháztetejével. Nemrég viszont felbukkant az interneten egy újabb, sokkal durvább változat, ahol a sportos kisautó egy kíváncsi macska fejét vágja le elektromos napfénytetejével. A gyomorforgató klipről hamar kiderült, hogy számítógépes grafikai eljárásokkal készítették, és a galambos reklámfilm egyik alternatív változata volt, amelyet mind a gyártó reklámügynökség, mind a Ford illetékesei elutasítottak, így elvileg nem lett volna szabad kiszivárognia. Egyelőre még vizsgálják, hogy mégis mi módon jutott ki az internetre a reklámfilm, és persze mind a filmet gyártó cég, mind a Ford sietett elhatárolni magát a kliptől, hangsúlyozva, hogy soha nem járultak volna hozzá a nyilvánosságra hozatalához. Ennek ellenére a film komoly károkat okozott a Fordnak: az állatvédők minden létező fórumon tiltakoznak, és még a konkurencia is kihasználta a kínálkozó lehetőséget. A Vauxhall például kiadott egy - egyértelműen a Fordnak szóló - közleményt, amelyben elítélte a kegyetlenség marketing-eszközként való alkalmazását.

Ha megnézné a reklámfilmet - csak erős gyomrúaknak ajánlott

Letölthető változat .zip kiterjesztéssel

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.