Több kell a BMW X3-asból

2004.04.06. 13:37

A BMW új modelljét jól fogadta a közönség, olyannyira, hogy az eddig gyártott napi 300 autó kevésnek bizonyult. Éppen ezért az autógyártó kérésére az összeszerelést végző Magna Steyr meggyorsította a típus előállítását: az ausztriai gyártósorokról a jövőben napi 400 X3-as gördül le. A BMW közleménye szerint 2004 első negyedévében 11 ezer X3-ast adtak el, ami - tekintve hogy a típus a legtöbb piacon épp csak bemutatkozott - alaposan meglepte a német gyártó szakembereit. A legtöbb autót - 4500 példányt - természetesen az Egyesült Államokban adták el, de Európában is hasonlóan nagy volt a kereslet: Németországban 2500, Olaszországban pedig 1000 X3-ast vásároltak az év első három hónapjában. Az eredeti tervek szerint évente mindössze 60 ezer X3-ast terveztek eladni világszerte, de a kapacitás bővítésével ez a szám elérheti akár a 110 ezret is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.