Készül az elsőkerék-hajtású Jeep?

2004.04.06. 13:45

A DC egyik nagysorozatú padlólemezére épülhet a Jeep legolcsóbb modellje. Az új típus a gyártótól kiszivárgott információk szerint a Mitsubishi által kifejlesztett platformra épül majd, amely egyebek közt a Chrysler Neon és Sebring modellek utódaiban is megtalálható lesz. Az új Jeep állítólag a Compass tanulmány vonásait örökli majd, és a négykerék-hajtású változatok mellett lesznek olcsóbb, elsőkerék-hajtású kivitelei is. A hírt a DaimlerChrysler hivatalosan nem kommentálta, de a cég vezetőinek korábbi nyilatkozataiból kiderül, hogy egy ilyen megoldás egyáltalán nem volna ellenükre. Dieter Zetsche, a Chrysler vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy a Jeepnél is fel kívánnak használni közös elemeket, bár úgy, hogy ebből a vásárlók ne vegyenek észre semmit. "Senki nem foglalkozik azzal, hogy mi rejtőzik a lemezek alatt" - mondta Zetsche. A hírek szerint az egyelőre ismeretlen nevű kis Jeep 2006 végén vagy 2007 elején mutatkozhat be legkorábban, bár a belső informátor szerint a gyártásról még nem született végleges döntés.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.