Megrendelhető az új Opel Astra

2004.04.06. 15:04

Mától Magyarországon is felvesznek rendeléseket az új modellre, a hivatalos hazai bemutató az április 24-25-i hétvégén lesz. Az Astra alapváltozata, az 1,4 literes 90 lóerős Twinport motorral felszerelt Essentia kivitel, amely a korábbi Club modellek felszereltségén felül légkondicionálót, oldallégzsákokat valamint elektromos mozgatású első ablakokat és tükröket tartalmaz, 3 699 000 forintba kerül, de ezt az árszintet csak május 31-éig garantálja az Opel hazai forgalmazója. Az alapmodell egyébként sokkal olcsóbb, mint a többi Astra: a legtöbb típusváltozat ára ugyanis négy és öt millió forint közé esik. A legdrágább változat, a 170 lóerős, kétliteres Astra Sport 6 439 000 forintba kerül. Az új Astra árlistáját nézve igen valószínűnek látszik, hogy a típus Magyarországon hasonló pályát fut majd be mint elődje, a Classic II néven, kevesebb mint 2,8 milliós alapáron tovább forgalmazott Astra G mellett nem válik igazi népautóvá, viszont erős konkurenciája lehet a hasonló áron forgalomba kerülő többi naprakész kompakt modellnek, például a következő Ford Focusnak és az új VW Golfnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.