Skoda Octavia: tervek a jövőre

2004.04.06. 16:39

Még legalább három új változat várható a jövő év közepéig. Az első újdonság állítólag egy négykerék-hajtású Octavia lesz, amely várhatóan már az idén év végén bemutatkozik, gyártása pedig 2005 legelején kezdődhet meg. Ez a kivitel nagyobb teljesítményű motorokkal, így a 2 literes 140 lóerős turbódízellel és a kétliteres közvetlen befecskendezésű 150 lóerős benzinmotorral. Az új Octavia kombi változata a hírek szerint 2005 tavaszán mutatkozik be, és nyár közepére kerülhet a kereskedésekbe, egy időben az új Octavia RS-el, amelynek - a jelenlegi modellhez hasonlóan - egyaránt lesz kombi és limuzin változata. Az RS-be a VW egyik legújabb motorja kerül, egy kétliteres közvetlen befecskendezéses turbófeltöltéses egység kb. 200 lóerős teljesítménnyel, amely a Golf GTI változatában és a Seat később bemutatkozó újabb kompakt modelljeiben is megtalálható lesz. Ezzel 2005 közepére az összes jelenlegi Octavia változat utódja elkészül, de a Skoda vezetőinek korábbi nyilatkozatai alapján várható, hogy a jelenlegi Octavia is gyártásban marad még néhány évig. A régebbi modell hasonló szerepet játszhat majd a VW csoportnál, mint az Opelnél az Astra Classic: szűkebb motorkínálattal, egyszerűbb felszereltséggel és persze a mostaninál jóval alacsonyabb áron nyújt majd némiképp elavult, de megfizethető alternatívát az újabb modellekkel szemben Kelet-Európa költségérzékeny vásárlóinak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.