Infiniti M45 Concept: cél a BMW?

2004.04.07. 14:31

A Nissan luxusmárkája egy gyors limuzinnal igyekszik elkápráztatni a New York Auto Show közönségét. Az M45 Concepten nem igazán látszik, hogy tanulmányautó. Nincsenek elvetemült formai megoldásai, vagy legalábbis az Infiniti jelenlegi típuspalettájába jól illeszkedne, és kísérleti stádiumban levő műszaki újításokat sem találunk benne, így azon sem lepődnénk meg, ha holnaptól meg lehetne vásárolni. Mindez azonban nem véletlen: ha minden jól megy, az autó két év múlva - néhány kisebb változtatással - gyártásba kerül, de a Nissan vezetése kíváncsi volt az új modell fogadtatására. A gömbölyded és dinamikus formák alatt kipróbált műszaki megoldások rejtőznek: a padlólemez azonos a G35-ösével és az FX hobbi-terepjáróéval, a 4,5 literes 340 lóerős V8-as motort pedig a jelenlegi M45-ös, Q45-ös és FX45-ös típusokból ismerhetjük. A hátsókerék-meghajtású M45 Concept majdani szériaváltozatával az Infiniti a közepes méretű, sportos hangulatú luxusmodellek piacán igyekszik majd megszorongatni az elsősorban japán és európai modellekből álló konkurenciát, így többek közt a szegmenst vezető 5-ös BMW-t, az új Lexus GS-t, az Acura TL-t vagy az Audi A6-ost.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.