Növekedést remél a Hyundai és a Kia

2004.04.08. 12:49

Az új szlovák üzem alapkőletétele alkalmából nyilatkoztak a koreai gyártó képviselői. A közös tulajdonú márkák jelentős növekedést várnak a 2004-es évben Európában: az összeladás a prognózis szerint elérheti a 631.500 járművet. Ebből 366.500 autót a Hyundai, 255 ezret pedig a Kia remél értékesíteni. Ez a Hyundai esetében 27,4, a Kia esetében pedig 63%-os növekedést feltételezne. A Kia elsősorban a Tucson terepjáróban és a kompakt Cerato családban bízva tűzte ki maga elé az ambiciózus célt, bár a két új modell forgalmazása még nem indult meg, így bemutatásuk közvetlen hatásai csak az év második felében lesznek érezhetők. A Hyundai csoport még ennél is nagyratörőbb terveket dédelget a jövőre nézve: 2010-ig minden fontosabb piacon szeretnének bekerülni a legnagyobb piaci szereplők közé és összességében elérni az évi ötmilliós eladási szintet, ami világviszonylatban az ötödik helyet jelentené a koreaiak számára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.