Porsche kontra VW?

2004.04.14. 12:27

Álítólag kisebbfajta nézeteltérés alakult ki a Touareg/Cayenne modellpáros közös V6-osa körül. A német sajtóban terjedő pletykák szerint a Volkswagen vezetése elhatározta, hogy 2005 környékén egy 3,6 literes, kb. 270 lóerős közvetlen befecskendezésű V6-ossal váltják fel a jelenleg használt 3,2 literes hathengerest, amely ugyanekkor kikerülne a programból. A gondot az okozza, hogy a jelenleg használt V6-ost a Porsche is beépíti saját terepjárójába, de mégis csak a döntés megszületése után értesültek a várható változásokról. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mindennek mi lesz a következménye, de még az sem kizárható, hogy a Porsche ragaszkodik majd a kisebb motorhoz, vagy más forrásból próbálja meg megoldani a hathengeres Cayenne motorellátását. A Porsche korábban is panaszkodott a VW hozzáállására a Cayenne-el kapcsolatban, elsősorban a közös gyártósoron készülő karosszériák késlekedése miatt, így az együttműködés egyáltalán nem nevezhető zavartalannak a két cég között.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.