BMW motor kerülhet a következő Lotusba

2004.04.14. 14:01

Belső források szerint a Lotusnál egy német V8-as az első az Esprit-utód lehetséges motorjainak listáján. A kiszemelt motor az eggyel korábbi M5-ös 4,95 literes 400 lóerős nyolchengerese, amely további teljesítménynövelő kúrát követően kerülne az ék alakú sportgép hátsó tengelye elé. A korábbi találgatások a Toyota 4,3 literes V8-asának átdolgozott változatát tartották esélyesnek arra, hogy bekerüljön a Lotus csúcsmodelljébe, de a hírek szerint ezt a lehetőséget nem csak a motor viszonylag alacsony teljesítménye miatt vetették el, hanem azért is, mert nyolchengereséhez jelenleg csak automataváltót gyárt a Toyota, míg a BMW motorhoz jól bevált kézi váltó is tartozik. Az új Esprit tervezését nemrég kezdték meg a Lotus bázisán, így aztán még sok minden változhat, viszont a munkával 2006-ra készen szeretne lenni a cég vezetése, így sok mérlegelésre nincs idő.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.