Fiat Panda Alessi: még egy kis dizájn

2004.04.14. 17:00

A Fiat újabb Panda-alapú tanulmányautóját az Alessi tervezői formálták át. Az elsősorban belső térben használatos fémtárgyairól ismert Alessi tervezői kisebb, egyszerűbb, de jellegzetesebb formákhoz szoktak, ami a Panda Alessin is jól látható. A formán egyáltalán nem változtattak, viszont a kisautó színeinek megváltoztatásával képesek voltak kiemelni a Panda karakterét. A külső fekete és fehér színekben pompázik, ami akár unalmas is lehetne, de a keréktárcsákat kiemelő fehér karikák, a szintén fehér ívként jelentkező sárvédők, valamint a fehér tetősínek és kilincsek vonzzák a tekintetet. A belső teret rikító neonzöld kárpitokkal igyekeztek feldobni, és a Panda belsejének világosszürke műanyagjai valamint a fekete külső lemezek mellett ez nem is tűnik túlzásnak. Főleg ha tudjuk, hogy a Milánói Triennálén bemutatott modell sokkal inkább művészeti alkotásnak készült, mint hétköznapi használati eszköznek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.