Cadillac tervek Európában

2004.04.15. 12:28

Két modellel szeretné meghódítani a GM luxusmárkája az európai piacot. A hírek szerint azonban a meglevő modellek közül csak az XLR luxus-roadsternek szánnak fontosabb szerepet az európai piacon, a CTS és az STS nagyobb tömegben való értékesítése egyelőre nem szerepel a tervek között. A második modell egy, az összes jelenleg gyártott Cadillacnél kisebb autó lehet, amely az Opel Vectra padlólemezére épülne, és a Saab üzemeiben készülne Svédországban. Az új modellt a hírek szerint Európából szállítanák az Egyesült Államokba is.

A terv ebben a formájában újabb bizonyíték lenne a GM-nél uralkodó teljes zavarodottságra az európai prémium-kategóriában való részvételt illetően. A cégóriásnak legtöbb konkurensével szemben nincs igazán elismert luxusmárkája Európában. Egyedül a Saabnak volna esélye ezen a területen jó eredményeket elérni, de a jelenleg a kontinensen forgalmazott két modell kevés a sikerhez, az újdonságok pedig évek óta késnek. Az Opeltől is érkeznek olyan hírek, amelyek szerint a cég újabb luxusmodellel készül piacra lépni, de ez a márka viszont nem rendelkezik megfelelő presztízzsel ahhoz, hogy eséllyel versenyezzen a prémium-kategóriában. A Vectra szegmensében a cég jelenleg két, viszonylag friss modellt is kínál: a középkategóriás Opelt és a Saab 9 3-ast, viszont prémium-kategóriás kompakt modellt és nagyméretű luxuskocsit nem. A felső-középkategóriában szereplő Opel Omega és Saab 9 5-ös típusok felett pedig jócskán eljárt már az idő. Ezek után egy újabb, Vectra alapú modell bemutatása - ezúttal Cadillac márkanéven - nem tűnik igazán logikus lépésnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.