Ősi Seat Ibiza Kínában

2004.04.15. 14:05

Meglepő régiségek kerülnek elő a Népi Kína autópiacán. A távol-keleti országban a mai napig készítik a VW Santana egy változatát, ahogy a Citroën ZX egy módosított kivitelét is. Most azonban egy újabb, Európában szinte már feledésbe merült típus, az első sorozatú Seat Ibiza készül betörni a piacra. A hangzatos Nanjing Soyat néven forgalomba kerülő típus persze nem pont olyan, mint szépemlékű spanyol ősei: csodálatos modernista orr-részt és hasonlóan korszerűsített hátsót kapott a Soyat, bár mindez nem palástolhatja az 1980-as évekbeli szögletes forma elavultságát. A gyártó nem táplál vérmes reményeket a típussal kapcsolatban: az első évben 12 ezer Soyat eladására számítanak, ami még kínai viszonylatban sem túl nagy mennyiség. A minimális fejlesztési költség révén azonban így is nyereséget remélhet a gyártó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.