Az X-type marad a legkisebb Jaguar

2004.04.15. 15:13

A brit cég nem készít kompakt modellt. A Jaguar illetékeseit a BMW 1-es sorozatának bemutatása kapcsán kérdezték a témáról, de a válasz egyértelmű. A Jaguarnál az X-type marad a legkisebb modell, sőt, a későbbiekben ezt is átdolgozzák úgy, hogy jobban illeszkedjék a márka arculatába: a következő generáció hátsókerék-hajtású lesz és nem kerül bele négyhengeres motor sem. A Jaguar most egyébként is a nagyobb modellek fejlesztésére koncentrál: az új S-type és az XK kupé utódja lesz a márka következő újdonsága. A döntés egyébként logikus, ha nem csak a Jaguar, hanem a teljes Premier Automotive Group szemszögéből nézzük: kisebb luxusmodelleket - amilyen az S40 vagy az állítólag már fejlesztés alatt álló csapott hátú modellváltozat, amelyet C30-ként emleget a szaksajtó - a Volvótól várhatunk, míg a Jaguar továbbra is a nagyobb és elegánsabb modellekre koncentrálhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.