Már nem csak pletyka: elkészült az Audi RS6 Plus

2004.04.16. 12:31

Pár hete még nem lehetett eldönteni, igaz-e a híresztelés, miszerint az Audi az új A6-os megjelenése előtt piacra dobja az RS6 még erősebb, Plus néven bevezetendő variációját. A kérdés már nem kérdés többé, hiszen a Quattro Gmbh hivatalosan is megerősített az új csúcs sportkombi elkészültét.
A mezei RS6-os motorjából 30 lóerőt nyüstöltek még ki a mérnökök, egyszerűen a motorelektronika átprogramozásával. A hűtésrendszert is át kellett alakítani, ezért az intercooler mögött további két radiátort helyeztek el, így a megnövekedett teljesítmény ellenére stabil marad a motor hűtése.
A motor maximális 560 Nm-es nyomatékkal dolgozik 1950 és 6000 1/min között, és ez a borzasztó erő rettentő gyorsulással ruházza fel a kombit: az RS6 Plus 4,6 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, 17,3 másodperc alatt pedig 200 km/h-ra gyorsul. A legérdekesebb azonban, hogy a modellről kiadott közlemény nem szól az autó végsebességéről, melyet a hírek szerint nem 250, hanem 280 km/h-nál fog vissza az elektronika, de ezt most még nem kötötték a vetélytársak orrára.
Az RS6 Plus megrendelői választhatnak, hogy a széria RS6-os futóművét kérik, vagy a Plus-hoz kifejlesztett, a szériamodellnél 10 mm-rel mélyebben ülő, állítható gátlókkal és keményebb rugókkal felszerelt sportfutóművet. Bárhogy is döntsenek, az Audi nem kér felárat a sportfutóműért, amint az újonnan kidolgozott, kék, fekete és ezüstszínű külső/beltér összeállításokat is alapáron kínálják az autóhoz.
Az RS6 Plusból mindössze 999 példányt készítenek, az autó belsejében apró táblát helyeznek el az adott példány sorozatszámával. Az autó csak kombiváltozatban készül.