Kisebb terepjáró készül a Mercedesnél?

2004.04.19. 12:26

Állítólag már készül a BMW X3-as közvetlen ellenfele, amely a Smart terepjárója, a ForMore és a következő M-osztály közti rést hivatott kitölteni. Az autó neve valószínűleg X-osztály lesz, ezt a feltételezést támasztja alá, hogy az X280 és X350 jelzéseket a Mercedes februárban az Egyesült Államokban, Kanadában és Németországben is lefoglalta saját védjegyeként. Az eddigi feltételezések szerint az X-osztály valamivel rövidebb lesz a jelenlegi M-osztálynál, de a BMW X3-asához hasonlóan csak ötajtós karosszériával készül majd, és csak négy- illetve hathengeres motorokkal lesz kapható. A típus várhatóan a C-osztály padlólemezére épül, és az X-osztály futóművének és hajtásláncának alkatrészei is a legkisebb Mercedes limuzinból érkeznek. Egyesek azt is tudni vélik, hogy a típust a Mercedes brazíliai üzemében készítik majd a Smart ForMore típussal együtt. A kisebbik Mercedes terepjáró bemutatkozása 2007-re várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.