Jön az Alfa 147 Crosswagon

2004.04.19. 15:41

A Genfben bemutatott 156 Crosswagon után állítólag már az ősszel, a Párizsi Autószalonon látható lesz a 147-es terepváltozata, amely nagyobb testvéréhez hasonlóan megemelt futóművet és négykerék-hajtást kap. A típus a hírek szerint egyéb részleteiben alig tér majd el a jelenleg is ismert elsőkerék-hajtású változatoktól, csak néhány kisebb kozmetikai változtatásra lehet számítani. A Crosswagon motorpalettája is szűkebb lesz mint az alapmodellé, várhatóan csak két erősebb négyhengeres benzinmotor és az 1,9 literes JTD turbódízel különböző teljesítményű változatai kerülhetnek bele.

Az ötlet, hogy egy kompakt modellből készítsenek terepjárásra is alkalmas modellt, nem új, bár egyelőre elég ritka: vagy tizenöt éve a VW próbálkozott hasonlóval a Golf II alapján, de az a típus nem igazán hozott sikert, így a többi gyártó nem követte a németek példáját. Napjainkban azonban újra divatba kezdenek jönni a földutakon is biztonsággal használható, magasabb építésű és általában összkerék-hajtású típusok, így elképzelhető, hogy a Golf Country koncepciója másfél évtized múltán mégiscsak sikeressé válhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.