Beindult a Toyota Corolla Verso gyártása

2004.04.20. 15:47

A Toyota törökországi üzemében megkezdték a hétüléses buszlimuzin gyártását. Az utolsó csavarig áttervezett Corolla Verso gyártásának megkezdése előtt a korábbi, évi 100 ezerről 150 ezerre emelték a törökországi gyár kapacitását, hogy biztosan lépést tarthassanak a vásárlók igényeivel. A törökországi Adapazariban a Versón kívül még két Corolla változat, a kombi és a négyajtós limuzin összeszerelése folyik. Az új Verso mindössze két év után váltja le az előző, ötszemélyes kompakt egyterűt, amelyet Japánból importáltak Európába. A három- és ötajtós csapott hátú Corollákat a Toyota Nagy-Britanniában működő üzemében készítik az európai piac számára, így most már a teljes európai Corolla kínálat helyben készül. Az új Verso forgalmazása májusban kezdődik, és már az idén 62 ezer autó eladására számít a Toyota vezetése.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.