Közösen fejleszt automataváltót a GM és a Ford

2004.04.20. 16:42

A két nagy rivális közösen fog bele a költséges fejlesztésbe. Az automataváltók új generációja az elsőkerék-hajtású GM és Ford tömegmodellekben jelenleg használt négysebességes automaták felváltására készül, és egy ilyen egység készre fejlesztése - mivel várhatóan évi több millió példányban készül majd - egyáltalán nem olcsó mulatság. Csak a fejlesztés költsége 720 millió dollárra rúg, és ebben még nincsen benne a gyártás beindításának pénzügyi háttere, amelyet a két gyártó már önállóan végez, és amely nagyjából ugyanilyen nagyságrendű. A hatsebességes váltótól a fejlesztés vezetői mintegy 4%-os fogyasztás-csökkenést, alacsonyabb károsanyag-kibocsátást és a jobb hatásfok révén javuló menetteljesítményeket várnak. Az új váltó a tervek szerint 2006 elejére készül el, és még ebben az évben megindulhat a gyártás három különböző amerikai üzemben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.