Öt csillagot kapott a Subaru Legacy

2004.04.21. 12:47

A legújabb Subaru modell Ausztráliában esett át az első független törésteszten, ahol jelesre vizsgázott. Az ANCAP töréstesztje paramétereit tekintve nagyon hasonló ahhoz, amelyet az EuroNCAP végez Európában, legfeljebb az értékelés módjában vannak eltérések, de bíztató, hogy az ausztrál törésteszten a Legacy bizonyult a valaha vizsgált legbiztonságosabb modellnek. A gyalogos-gázolási tesztek szintén kivételesen jól sikerültek: a lehetséges négyből a Legacy hármat szerzett, bár ez utóbbi vizsgálat során a japán gyártó - a típusaiban használt boxermotorok lapos formája miatt - némi helyzeti előnyben van a vetélytársakhoz képest. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az EuroNCAP program teszteli-e az új Legacy valamelyik változatát, de a Subaru vezetői egyértelműen arra törekszenek, hogy a típus minél több fórumon bizonyíthassa kiemelkedő passzív biztonságát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.