Felbomolhat a DC-Hyundai szövetség

2004.04.22. 17:03

A Reuters híre szerint a két fél épp az együttműködés jövőjéről tárgyal. A Hyundai vezetése állítólag önállóan képzeli a cég jövőjét, miután - egyebek közt a DaimlerChrysler segítségének köszönhetően - sikerült kilábalnia a pénzügyi kátyúból, amelybe az 1998-as ázsiai pénzügyi összeomlást került, és a világ egyik leggyorsabban terjeszkedő autógyártójává vált. A két cég együttműködése jelenleg két területre korlátozódik: az egyik a haszonjármű-gyártás, a másik pedig a kis hengerűrtartalmú személyautó-benzinmotorok fejlesztése. Emellett a DC a Hyundai részvényeinek valamivel több mint 10%-ét birtokolja. Korábban már felmerült a lehetőség, hogy a Hyundai visszavásárolná a DC részvényeit, de ezt akkor mindkét fél tagadta. A jelenleg folyó tárgyalások belső források szerint igen közel jutottak valamiféle - nyilvánosságra hozható - megállapodáshoz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.