Újabb vezetőváltási hullám a Fordnál

2004.04.23. 14:48

Új emberek kerülnek az óriáscég vezetésének kulcspozícióiba. Az általános vezérigazgatói posztot Jim Padilla veszi át Nick Scheelétől, aki ugyanakkor megtartja elnöki székét. Padilla, aki 37 éve a Fordnál dolgozik, az 1980-as és 90-es évek fordulóján az újonnan megszerzett Jaguar vezetőjeként vált ismertté, és a tulajdonosok reményei szerint képes lesz az egész konszern hatékony irányítására is. Ezzel párhuzamosan az európai Ford vezetése is megújul: David Thrustfield májusban visszavonul, és a továbbiakban Bill Ford tanácsadójaként tevékenykedik majd, elnöki székét a Mazda korábbi vezérigazgatója, Lewis Booth veszi át. A Mark Fields is komolyabb szerepet kap a Ford of Europe vezetésében: amellett hogy továbbra is a Premier Automotive Group elnök-vezérigazgatója marad, a Ford vezérigazgatója és alelnöke lesz. Bill Ford szerint azonban a vezetők helycseréi nem hoznak jelentős változást a cég irányításában, inkább csak a hatékonyabb munkát segítik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.