Citroën C4 tervek

2004.04.23. 14:57

Egyelőre négy modellváltozat várható a Citroën új kompakt modelljéből. A Xsarát felváltó újdonságról egyelőre csak a Genfben bemutatott C4 Sport tanulmány révén lehetnek elképzeléseink, de a legfrissebb hírek szerint ez a darab inkább az ötajtós C4-esre emlékeztet mint a valóban gyártásba kerülő kupéra. A három- és ötajtós változatok állítólag alaposan eltérnek majd egymástól, akárcsak a C2 és a C3, vagy a kompakt kategóriában a Fiat Stilo két változata. Emellett még két modellváltozat bemutatását tervezik a későbbiekre: az egyik a Xsara Picasso utódmodellje lesz, a másik viszont az ígéretek szerint egy terepjáró-szerűség lesz, bár ez utóbbiról egyelőre keveset tudunk. Ugyanakkor az már biztosnak tűnik, hogy a típusnak sem kombi, sem kabrió változata nem lesz, mivel ezeket a piacokat a Peugeot 307-es kizárólagos vadászterületének szánják a konszernen belül. A C4 alapváltozatai közül az ötajtós mutatkozik be először, várhatóan a Párizsi Autószalonon, majd a háromajtós bemutatója következik még az idén. A két másik modellváltozatra legalább 2005 elejéig várnunk kell.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.