Eseti együttműködés a Hyundai és a DC között

2004.04.26. 16:45

A DaimlerChrysler másik távol-keleti partnerével sem mennek simán a dolgok. Korábban arról volt szó, hogy a DC eladná 10 %-os részesedését a Hyundaiban, és az így befolyt pénzt a Mitsubishi fejlesztésére fordítaná. Most, a Mitsubishi és a DC szétválása után valószínűleg a koreai gyártó és a német-amerikai óriás közt jelenleg is folyó tárgyalások is más irányt vehetnek, de úgy tűnik, a Hyundai vezetése továbbra sem szeretne szorosabb kapcsolatot. A Hyundai vezetése ma nyilatkozatban szögezte le, hogy a DC-vel való kapcsolatot szigorúan eseti alapon képzelik el, komolyabb összefonódásról szó sem lehet. A Hyundai állásfoglalása a jelenlegi helyzetben érthető: úgy tűnik, a DC háza táján nagy változások készülnek, a jelenlegi vezetés helyzete ingatag, a koreai cég viszont fennállásának legjelentősebb növekedési periódusát éli. Ugyanakkor egyes közös projektek, így a közös motorfejlesztés és a teherautó-gyártás területén kialakított együttműködés számos előnnyel jár a Hyundai számára, amelyekről nyilván nem mondanának le szívesen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.