Sorozatgyártásba kerül a Renault Modus

2004.04.27. 10:15

Napokon belül bemutatkozik a Genfben bemutatott tanulmány végleges változata. Az új, egyterű-jellegű ötajtós kisautó sorozatgyártásra érett kivitelét május végén az angliai Birminghamben láthatjuk először, forgalmazása pedig már szeptemberben megkezdődik Európa piacain.

A Modus, amely - bár 172 mm-el magasabb és 70 mm-el szélesebb mint a Clio - a Renault típuspalettáján a Twingo és a Clio közti rést hivatott kitölteni, a francia gyártó szerint új mércét állít majd a kisautók kategóriájában. Ennek érdekében számos érdekes megoldást alkalmaztak, amelyekkel korábban inkább csak nagyobb autóknál találkozhattunk. A Modusban egyebek közt a kanyarokba is bevilágító lámpákat, az egyterűekéihez hasonlóan szabadon variálható üléseket, kétféleképpen nyitható hátsó ajtót és - extrafelszerelésként - kerékpárok szállítására alkalmas rögzítőrendszert találunk.

A Modus a forgalmazás kezdetén ötféle motorral lesz elérhető. A benzinesek sora a Twingóból már ismert 1,2 literes 75 lóerős motorral kezdődik, a középső lépcsőfok az 1,4 literes 100 lovas négyhengeres lesz, a csúcsmodellbe pedig 1,6 literes 115 lóerős motor kerül. A dízelek kedvelői a jól ismert 1,5 literes dCi motor 65 és 82 lóerős változatait rendelhetik majd meg.