Hatékonyabb részecskeszűrő a láthatáron

2004.04.27. 16:05

Egy brit cég fejlesztése az elektrosztatikus részecskeszűrő, amely a korábbi hasonló szerkezeteknél sokkal alaposabban tisztítja meg a kipufogógázokat. A dízelmotorokban alkalmazott részecskeszűrők csak egy bizonyos méret felett képesek kiszűrni a koromrészecskéket a kipufogógázokból, a Gaspart új találmány azonban véget vethet ennek a korlátozásnak. A szerkezet egy elektrosztatikusan feltöltött drótháló segítségével összegyűjti az apró részecskéket, amelyek a drót felületén összetapadva nagyobb darabkoban válnak le és így jutnak a részecskeszűrőbe, amely így már képes kiszűrni ezeket a szennyezéseket is. A Gaspart egyelőre ugyan kísérleti fázisban van, de a készítők szerint annyira egyszerű és olcsón előállítható, így hamar sorozatgyártásba kerülhet, miután elkészült a végleges változat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.