Jön az Audi RS3?

2004.04.27. 17:04

Az Auditól kiszivárgott információk szerint 2006-ra elkészülhet az A3-as csúcsváltozata. Úgy hírlik, az újabb modellváltozatban ugyanaz a kis hengerszögű 3,2 literes V6-os motor dolgozik majd, mint a jelenleg futó legerősebb, 250 lóerős A3-asban, de az RS3-as motorja közvetlen benzinbefecskendezéssel és turbófeltöltővel legalább 350 lóerős lesz. A félelmetes teljesítmény biztonságos átvitelét ismereteink szerint az Audi TT-ből is ismert DSG jelű elektronikusan vezérelt mechanikus váltóval és négykerék-hajtással oldják majd meg. Jelenleg nemigen található a piacon hasonló képességekkel rendelkező kompakt modell, sőt, egy kategóriával feljebb is csak a Mitsubishi EVO VIII és a Subaru Impreza WRX csúcsváltozatai képesek hasonló teljesítményre. Becslések szerint az Audi RS3-as 5 másodpercen belül lesz képes elérni a 100 km/h sebességet, a végsebessége pedig csak az elektronikus korlátozás miatt nem lépi túl a 250 km/h-t. Az RS3 megérkeztéig még kb. két évet kell várnunk, de az Audi állítólag már 2005-ben szeretné lekörözni az Alfa 147 GTA-t és a többi hasonszőrű kompakt méregzsákot, így már jövőre megérkezhet az S3 jelű változat a jelenlegi, 3,2 literes V6-os csúcsmotor erősebb, 280-290 lóerő körüli teljesítményű átdolgozott változatával.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.