Újabb Alfa 158-as kémfotók

2004.05.05. 12:46

A felújított 156-os nem marad sokáig a piacon: az utód a hírek szerint már jövő tavasszal bemutatkozhat, gyakorlatilag új kategóriába helyezve át az Alfa középső modelljét.

A 156-os utódjáról már korábban is napvilágot látott néhány kémfotó , de a legújabbakat látva az az érzés kerít hatalmába, hogy azok inkább a modellfrissítés utáni 156-osról készülhettek, vagy a régi karosszéria és az új szerkezeti elemek kombinációjából született öszvért ábrázolták. A legújabb fotókon ugyanis a korábbiaktól mind arányaiban, mind részleteiben homlokegyenest eltérő autó látható. A csomagtartó sportosan rövid, az orr hosszú, az utascella és a tengelytáv pedig látványosan nagyobb, mint a 156-os esetében. Mindemellett az autó orrán nyoma sincs a 156-os gömbölydedségének: szinte egy az egyben az ItalDesign Brera agresszív arca köszön vissza, ami nem is csoda, hisz az Alfánál nem csináltak titkot abból a tényből, hogy az új középkategóriás modellt Giugiaro mester és csapata tervezte.

A korábbi és a legfrissebb pletykák a műszaki tartalom tekintetében egybevágnak: a padlólemez a Saab által eredetileg saját célokra kifejlesztett, de aztán elvetett Premium elnevezésű platform, amelyben eleve helyet csináltak a négykerék-hajtás alkatrészeinek is, a benzinmotorok egy része pedig az Opel Ecotec családjának alapos átalakításából származik. Így kerülhet a 158-as motorházába egyebek közt egy 1,8 literes, kb. 130 lóerős és egy 2,2 literes, kb. 190 lóerős egység, amelyek - bár számos alkatrészükben megegyeznek a GM eredeti motorjaival - a teljesen átdolgozott hengerfejnek köszönhetően jól illeszkedhetnek az Alfa motorok agresszív arculatához.

A bennfentesek jelenleg a 2005 tavaszán megrendezendő Genfi Autószalonra teszik az új típus bemutatóját, és ugyanezen források szerint a forgalmazás is megindulhat a jövő év őszéig.