Egy kis hazai - Audi TT virtuáltuning-pályázat

2004.06.11. 11:17

A Totalcar virtuális tuning rovata, a HVTM március közepén írta ki pályázatát az Audi TT II látványterveinek elkészítésére. Az Audi kínálatában jelenleg a TT a legrégebbi típus, a kifutott Golf IV padlólemezt használja, és a közvetlen német konkurensek is előrébb járnak egy generációval, így - bár még se híre, se fantomképe - várható a leváltása.

 
   
    Az első helyezett...

A pályázatra huszonkét kép érkezett tizenegy lelkes tunertől; FBálint öt kocsit is indított a megmérettetésen és többen próbálkoztak két-három géppel. Alapvetően három irányzat csapott össze: átalakított jelenlegi TT-k, audissá tett márkaidegen gépek (Opel, Fiat, Venturi,Chevrolet(!), MG, Mitsubishi, Porsche) és más Audik TT-sítése (Steppenwolf, A8, Avus, Rosemeyer, RSQ, A6, Pikes Peak, Le Mans Quattro). A képeken gyakran megjelent a jelenlegi hűtőmaszk, fényszóró, de az A6-oson feltűnt magas arc is gyakori volt.

 
   
    ...a második...

Az értékelés az Év Autója szavazáshoz hasonlóan történt; fix számú pontot kellett elosztani az autók között. A zsűribe került pár audis Győrből, néhányan a Totalcar szerkesztőségből, és többen a hvtm tunerei, látogatói közül. A pályázók is szavaztak, de ők kevesebb ponttal gazdálkodhattak, és saját képeiket nem értékelhették.

 
   
    ...a harmadik...

A pontozás alaposan szétszórta a mezőnyt, az élen viszont szoros verseny alakult ki. Tendenciaként talán csak az emelhető ki, hogy a jó kidolgozás és a jellegzetes audis formák használata meghatározó volt.

A harmadik helyen Tomchy TT-sre sminkelt Mitsubishi Eclipse tanulmánya egy hajszállal előzte csak meg Sezlony retromodern TT-tuningját. Az utóbbi szinte egy komolyabb ráncfelvarrással is megvalósítható, míg az Eclipse a '90-es éveket idézi buborékszerű formáival.

 
   
    ...és a negyedik.

Bár a nyitott autók általában gyengén szerepeltek, a második helyre mégis egy ilyen futott be. Thunder a Porsche Carrera GT-t keresztezte az Audi Nuvolari tanulmánnyal, és ezért szinte mindenkitől sok pontot kapott. A Porsche arányai az orrmotornak megfelelően átalakultak, és egy nagyon agresszív kis kétüléses született. Éppen csak a jelenlegi TT-re emlékeztet kevéssé, de ha az Audi nagyot akar váltani, akkor még ilyen is lehet az utód. A lányoknak mindenesetre tetszett.

A dobogó legfelső fokára a HVTM egyik profi virtuális tunerének Audi Pikes Peakből rajzolt TT-je gördülhetett fel. Rendszeres látogatóink már megszokhatták, hogy Jakusa terepjárókból készít remek sportkocsikat - ezúttal is megtartotta ezt a szokását. Autója erősen idézi a jelenlegi modell formáját, de mégis minden porcikája új. Egyesek szerint a jelenlegi modellnél kevésbé sportos, inkább kupészerű, de érdekes az is, hogy a zsűri hölgytagjaitól nem sok pontot kapott. Ennek ellenére csekély előnnyel, de megnyerte a versenyt.

A nyertes jutalma egy HVTM-póló, és egy dedikált Best of Totalcar könyv. Gratulálunk! Ezúton köszönjük továbbá a tunereknek a részvételét, a zsűri tagjainak a pontozását, és a látogatók kattintgatásait.Már meghirdettük a HVTM következő tematikus pályázatát F1-et az utcára címen, így aki kedvet kapott a virtuális tuninghoz, az június 30-áig még versenybe szállhat az újabb díjakét és a dicsőségért...

kép: TotalCar HVTM
szöveg: Hammer