Hibrid nagykocsi a Hondától

2004.06.30. 12:46

Bemutatták az első képeket az amerikai Accord benzin-elektromos változatáról. A típus, amely még az idén forgalomba kerül Észak-Amerikában, kellemetlen meglepetés a Toyotának, amely ebben a kategóriában csak két év múlva készül el saját hibridhajtású modelljével.

Az Accord Hybriben a Honda jól bevált IMA hajtásrendszere dolgozik, amely ezúttal egy hathengeres motor köré épül, és a gyártó ígérete szerint dinamikáját tekintve jócskán felülmúlja majd a jelenlegi legerősebb, 240 lóerős Accord képességeit. Ugyanakkor a hibrid hajtáslánc és a Honda egyes japán típusaiból ismert hengersor-lekapcsolás révén - a Honda sajtóközleménye szerint - a nagyméretű családi limuzin fogyasztása és károsanyag-kibocsátása alig éri el egy hagyományos benzinmotorral felszerelt Civic értékeit.

A Honda jelentős sikereket vár az Accord hibrid változatától, amire minden esélye meg is van. Az Accord jelenleg is harcban áll az Észak-Amerika legnépszerűbb személyautó-típusa címért a Toyota Camryval, és egy V8-as erejével de egy kompakt modell fogyasztásával rendelkező típus a jelenlegi rekord-benzinárak mellett még a hibridhajtás többletköltségével együtt is vonzó alternatíva lehet sok amerikai vásárlónak a benzinfaló terepjárókkal és kisteherautókkal, vagy egy hasonló teljesítményű nyolchengeres limuzinnal szemben.