Chevrolet HHR kémfotó

2004.07.26. 12:18

Egy év múlva érkezik a Chrysler PT Cruiser első valódi ellenfele. A Chevrolet HHR-ről először 2003 augusztusában hallhattunk, de a GM mindeddig csak rajzokon és számítógép által generált képeken mutatta meg, milyen is lesz első múltidéző tömegmodellje.

Jelenleg a forróságtűrés-tesztek zajlanak, ezeken készült a kép is a próbajárműről. A GM-nál láthatóan nemigen foglalkoztak az álcázással, így az autó összes lényeges részlete pontosan kivehető. Jól látszik, hogy a HHR - annak ellenére, hogy a kompakt személyautókhoz kifejlesztett Delta padlólemezen alapul - jókora darab. Sokkal nagyobbnak tűnik, mint a PT Cruiser, és bár a robusztus formaterv nyilván csak erősíti a méretbeli különbség látszatát, meg merjük kockáztatni a feltételezést, hogy a Chevrolet legalább 200 mm-rel hosszabb, mint riválisa.

Sajnos az autó műszaki megoldásairól még most sem tudunk sokkal többet mint az év elején, de az biztos, hogy a motortér tartalma a GM Ecotec sorozat legnagyobb, 2,2 és 2,4 literes négyhengeresei közül kerül ki. Az alapmodell teljesítménye így kb. 150 lóerő lesz, míg a legerősebb HHR motorja feltöltővel akár 220 lóerő is lehet. A végleges típus bemutatójára legkorábban 2005 első napjaiban kerülhet sor, a forgalmazás pedig durván egy év múlva indulhat.