Tulajdonosánál az első Ford GT

2004.08.05. 14:44

Leszállították a Ford GT sportautó első szériapéldányát tulajdonosának, a Washington államban élő Jon Shirleynek. Shirley korábban a Microsoftnál töltött be vezető beosztást, jelenleg a Seattle-i Képzőművészeti Múzeum kurátorai között tevékenykedik. A jogot, hogy övé legyen az először kiszállított, egyébként 10-es sorozatszámot viselő GT, még tavaly vásárolta meg egy Christie's által rendezett aukción, 557 000 dollárért. (Az első kilenc autót a Ford megtartotta belső használatra)
Shirley autója Midnight Blue színben pompázik fehér csíkokkal, a vevő kérésére McIntosh hifivel, a BBS-könnyűfémfelnikkel és szürkére festett féknyergekkel. Az 5,4 literes V8-assal szerelt 550 lóerős GT a valaha gyártott leggyorsabb széria Ford, 330 km/h körüli végsebességgel.
"Alig várom, hogy végre beülhessek. A GT klasszikus vonalú, bivalyerős autó, ami a GT40-esre és a sikeres 60-as évekre emlékeztet. Nagy élmény lesz közlekedni vele." - mondta a boldog tulajdonos. A második példányt jövő héten viszik ki gazdájához, aki nem más, mint az eddig általában Chrysler Viperében pózoló Jay Leno.

képünk nem a 10-es sorszámú Ford GT-t ábrázolja